BRUGEROPLEVELSE (UX)
Velbygget UX beror på kvalitative og kvantitative brugerdata, adfærdsteori og forskning. Det betyder færre antagelser, bedre beslutninger – og digitale løsninger, der performer i virkeligheden.
Selvom teknologi er i konstant udvikling, ved vi også, at det skal bruges af mennesker og til at forbedre menneskelige oplevelser.
Derfor starter alle vores projekter hos dig. Dig, som sidder på kontoret, står i lagerhallen, shopper på nettet eller på anden måde skal bruge løsningen. De bedste digitale løsninger skabes gennem en brugercentreret proces, som sætter mennesker før teknologien – hvilket sikrer at slutproduktet faktisk bliver brugt, forstået og skaber værdi.
BEDRE BUNDDLINJE MED BRUGERINVOLVERING
I store digitale projekter er tidlig brugerinvolvering forskellen på fx et system, der bruges, og et, der blot er lanceret. Det handler ikke om, hvad brugerne synes, men om hvordan de reelt interagerer med fx dine systemer, hvor de går i stå, og hvad der driver deres adfærd. Ved at involvere brugerne og basere løsningen på data heraf, reduceres risikoen for dyre fejl og udvikling af funktioner, som ingen bruger.
McKinsey har i rapporten, The Business Value of Design fra 2018, dokumenteret at virksomheder med stærk designpraksis klarer sig markant bedre: Med 32% højere omsætning og 56% større afkast til aktionærerne over tid.
Når UX er en integreret del af den digitale strategi, bliver det ikke bare en brugerfordel – det bliver en forretningsfordel.

MINDRE FRIKTION. MERE FLOW.
Brugeroplevelser handler ikke kun om det, kunden ser. Faktisk gemmer nogle af de største effektgevinster sig i de interne systemer og platforme, som medarbejderne arbejder i hver dag.
Når det tager fem klik at finde en kundeoplysning. Når processer er pakket ind i it-logik i stedet for menneskelig logik. Når onboarding kræver et excel-ark og en kollega ved siden af.
Det er her, UX for alvor rykker. Når friktion bliver til flows der understøtter forretningen frem for at bremse den. For hver gang noget bliver lettere at forstå, bliver det også lettere at bruge. Og dét betyder tid sparet, fejl undgået og medarbejdere, der faktisk har lyst til at bruge systemet.

BESLUT MED BRUGERUNDERSØGELSER
Du behøver ikke nødvendigvis store datamængder for at lære noget værdifuldt. Faktisk viser forskning fra Nielsen Norman Group, at du kan spotte op til 85% af de mest kritiske problemer ved at teste med blot fem brugere.
Adfærdsmønstre og brugerfejl gentager sig hurtigt. Allerede ved tredje eller fjerde bruger begynder man at kan se klare tendenser – de steder, hvor brugerne går i stå, bliver forvirrede eller klikker i blinde. Og netop de mønstre danner grobund for meningsfulde forbedringer af løsningen.
BRUGERTESTS MINIMERER FEJL
I dag får digitale produkter kun få sekunder til at gøre et godt indtryk. Hvis brugerne oplever forhindringer eller besvær, leder de hurtigt efter en bedre løsning – og derfor er brugertests uundværlige.
Vi kan have en klar forståelse af brugernes behov, analysere og identificere touchpoints og udarbejde løsninger, der virker i teorien. Men virkeligheden kan være en anden. Hver bruger er unik, og selv de mest grundige analyser kan overse nuancer i, hvordan løsningen fungerer i praksis. Brugertest giver os mulighed for at se, hvordan løsningen faktisk bliver modtaget og anvendt, og hvor der måske opstår udfordringer, vi ikke havde forudset.