Livet er for kort til Ligegyldighed

Livet er for kort til ligegyldighed. Lidt groft sagt, så er dét filosofien bag beslutningen om, fra dag ét af KOLLABs eksistens, at bruge en pæn del af vores overskud til at støtte både små og store velgørende formål.

Vi har gennem årene også støttet vores medarbejdere i deres projekter og formål. Det er alt fra lokale fodboldhold med ildsjæle til Kræftens Bekæmpelse.

Miljø

KOLLAB sparer på naturens ressourcer og tilstræber at vores virksomhed belaster miljøet mindst muligt. KOLLAB afsøger løbende ny viden og teknologi, som sikrer øget miljøbeskyttelse. Derudover forsøger vi, at sikre en lavere klimapåvirkning fx gennem reducering af vand-, energi- og papirforbrug.

ELEVER/PRAKTIKANTER

Vi tager elever og praktikanter i det omfang, vi har ressourcer til det, og når vi er sikre på, at vi kan give dem det rigtige fundament for deres videre udvikling og professionelle liv. På tilsvarende måde prøver vi at hjælpe mennesker, der skal i arbejdsprøvning som en del af deres tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Vi forsøger desuden at tilbyde skræddersyede arbejdsordninger til medarbejdere, der gerne vil ændre balancen mellem arbejde og fritid.

VELGØRENHED & FORENINGER

Hos KOLLAB har vi fra dag ét ønsket at støtte både små og store velgørende formål. Vi har gennem årene støttet alt fra lokale fodboldhold og ildsjæle til Kræftens Bekæmpelse. Når det kommer til idrætsklubber, er vores politik, at vi støtter med et mindre tilskud, hvis en af vores ansatte er involveret og/eller har børn der spiller i klubben. Resten af vores sponsorpenge går til Kræftens Bekæmpelse, Team Rynkeby, Scleroseforeningen, Julemærkehjemmene og lignende formål. Vi støtter hellere den lille sag, hvor vi kan gøre en større forskel end f.eks. store reklamebaserede indsamlingsshows i TV.

MØLLESKOLEN RY – ALMAS INTELLIGENTE HAVE

Almas intelligente have

Hør skoleleder Kristian Toft fortælle om projektet Almas Intelligente Have og samarbejdet med KOLLAB

KOLLAB I SAMARBEJDE MED FOLKESKOLE

Selvom vi normalt investerer i IT-start ups og andre virksomheder, som på sin vis passer ind i KOLLAB universet, vælger vi aktivt også at investerer i fremtiden. Mere præcis har vi doneret penge til det nyeste projekt, Almas Intelligente Have, der har fokus på teknologi og bæredygtighed. For os, er det vigtigt at kunne gøre en forskel lokalt, og derfor faldt valget på Mølleskolen i Ry.

“Vi har valgt at gå ind i projektet, fordi vi synes, der er rigtig mange ting, vi kan bidrage med – udover pengene naturligvis. Dels har vi en masse viden om teknologi og digitale løsninger, som børnene med stor sandsynlighed vil kunne hjælpe os med at sætte ind i helt nye sammenhænge. Og dels kan vi bidrage med at sætte tingene i et erhvervsmæssigt perspektiv – et pust fra verden uden for skolen, kan man sige. Det bliver virkelig spændende at være med til,” siger Carsten Sixhøi, CEO for KOLLAB.

Om mølleskolen

Mølleskolen er en stor folkeskole med ca. 1000 elever. Skolen har tre til fire spor spor i 0. – 6. klasse og seks spor i udskolingen. Derudover har skolen en specialklasserække med tre grupper. Mølleskolen ligger midt i Ry og har nem adgang til alle byens faciliteter samtidig med, at der er kort afstand til en masse skøn natur. Mølleskolen er en ambitiøs og visionær folkeskole. Skolen ser det som sin vigtigste opgave at ruste eleverne til at håndtere fremtiden og det samfund, de kommer til at blive en del af, hvor der er behov for nye og andre kompetencer end tidligere.

LIVET ER FOR KORT TIL
LIGEGYLDIGHED